Salgın hastalıklarla mücadelede alınması gereken önlemler

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Anaokulu

COVID-19 VE SALGIN HASTALIKLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA KURUMUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER

1. Covıd-19'   la   mücadele   kapsamında   okulumuz   pandemi   sürecinde   bütün   birimler olmak şartıyla dezenfekte edilmiştir.

2. Mücadele   kapsamında   pandeminin   ilk   döneminde   itibaren   kurumumuzun   girişine gerekli uyarı levhaları girişlere asılmıştır.

3. Sosyal mesafe uyarısı ve el yıkama usulü afişler ilgili yerlere asılmıştır.

4. Çalışanlarımıza sorumlu oldukları bölgelerin rutin temizliklerine ile ve nasıl yapılması hususunda eğitim verilmiştir.

5. Okulumuzda yüz yüze eğitim 06 Eylül 2021 pazartesi günü başlayacaktır. Bu süreçte öğrenci, veli ve kurum çalışanlarımızın;

a- Çeşitli  salgın hastalık belirtisi olan öğrencilerin okula gönderilmeme ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi.

b- Salgın   hastalık   semptomları   olan   kişilerin   okula   alınmaması   ve   sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi.

c- Belirtilerin kurum içinde başlaması ve tespiti halinde izalasyon odasına alınması.

d- Aile içerisinde salgın hastalık (Covid-19) belirtisi ya da tanısı olan kişi olması durumunda öğrencide  bu  belirtiler   olmasa  dahi  okula  gönderilmemesi   ve  okul idaresine bilgi verilmesi.

e- Öğrenci teslimatlarında (bırakma ve alma) personel ve velilerin salgın hastalık dönemlerine Sosyal mesafe kuralları, maske vb. uyulması.

f- Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması.

g- Giriş ve çıkışlarda öğrencilerin kurum bahçesinde (kurum binasına girmeden)alınması ve bırakılması.

h- Öğrencilere   kişisel   hijyen   maddelerinin   ve   yedek   maskelerinin   yanında bulundurulması.

i- Okul girişi, tuvalet girişi gibi yerlerde öğrencilere ayrılmış olan hijyen stantlarında ellerinin hijyen sağlanması.

j- Kurumda bulunan öğretmen, öğrenci personel ve diğer çalışanların maske, yedeklerinin bulunması ve kirlenen maskelerin değiştirilmesi.

k- Uyarı levhalarına dikkat edilmesi ve uyarılara uyulması.

l- Kuruma giren herkesin (öğrenci, çalışan ve personellerimiz) ateşlerinin ölçülmesi. Hes kodu kontrolleri

6. Kurum temizlik personellerin özelikle sorumlu alanları olmak üzere tüm kurumun temizlik ve  hijyeninden  sorumludur. Buna  göre  sürekli   havalandırma   başta olma küzere;

a- Sorumlu  oldukları  bölgeleri  1/10   seviyesinde   sulandırılmış  çamaşır suyu   ile dezenfekte edilmesi.

b- Her teneffüsten sonra sorumlu alanların deterjanlı su ile silinmesi

c- Korkuluk ve kapı kolların teneffüsten sonra dezenfekte edilmesi.

d- Bu işleri uygun ekipman ve KKD'ler ile gerçekleştirilmesi.

e- Birimlerde bulunan çizelgelerin işlemlerin sonunda doldurulması.

f- Bir tespit ve aksaklık görüldüğünde ivedikle okul idaresine bildirilmesi.

g- Okul boşaldıktan sonra sıra, kapı kolları ve yüzeyler uygun dezenfektanlarla dezenfekte edilmesi kararlaştırılmıştır.

BU YENİ NORMALLEŞME DÖNEMİNDE, BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİMİZ TÜM PAYDAŞLARIMIZA YARDIM VE ANLAYIŞLARINDAN DOLAYI ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR  EDERİZ. YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLER, BU YENİ DÖNEMİN BAŞTA SAĞLIK OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE VE TÜM İNSANLIĞA MUTLULUK VE BAŞARILAR GETİRMESİ DİLEĞİMLE"......