İKEO da Bir Gün

Eğitim ve öğretim programı

Okul öncesi eğitim ve öğretim programı her öğrencinin farklı geçmişini göz önünde bulundurarak onun kişiliği, gereksinimleri ve kabiliyetleri üzerinde yoğunlaşır ve öğretmenleri her öğrencinin bireysel özelliklerine en uygun eğitimi sunmaya yönlendirir.     Eğitim ve öğretim programı öğrencilerin var olan ilgi alanları, gereksinimleri, kuvvetli yönlerinden başlar ve onların öğrenmelerinin ve seçimlerinin sorumluluklarını almalarını hedefler. Değişik kabiliyet, gelişim ve öğrenme yöntemleri beklenmekte, kabul edilmekte ve uygun öğrenme etkinlikleri oluşturmada göz önünde bulundurulmaktadır. Öğrenim etkinlikleri ve iletişim öğrencilerin öz güvenlerini ve öğrenmeye karşı pozitif yaklaşımlarını geliştirecek biçimde tasarlanır. Bu yaklaşımın çerçevesini,  dil, matematik, hareket, müzik, sanat, el becerileri ve en önemlisi sosyal gelişim hedeflerini her yaş grubu için farklı seviyelerde içeren yazılı programımız oluşturur.